Tempierenhof is een groepspraktijk op een boogscheut van Leuven en Brussel in Bertem – Leefdaal, waar u terecht kan voor psychotherapeutische en psychologische hulp. In de toekomst zullen er nog andere collega’s werken (diëtiste, vasculair chirurg, …).

Wij bieden kwaliteitsvolle zorg voor diverse problematieken. In de praktijk werken universitair geschoolde psychologen en therapeuten, elk met ruime ervaring in de ambulante en residentiële geestelijke gezondheidszorg.

Teamleden

Tim Peeters, psycholoog psychotherapeut

Tim Peeters is zowel erkend psycholoog (KU Leuven) als erkend psychoanalytisch psychotherapeut (KU Leuven), en Tim is tevens in het bezit van een visum als klinisch psycholoog.

Tim Peeters is lid (geweest) van de UPPsy-BUPsy,  de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (VVPT), de  Vlaamse Vereniging voor Klinische Psychologen (VVKP), Belgische Federatie van Psychologen, Vlaamse Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde, beGeesterd en voormalig lid van  Nederlandse Vereniging voor Psychotrauma (NTVP), European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS) en International Society of Psychology of Religion (IAPR).

Ik werk uitsluitend in mijn privépraktijk Tempierenhof maar hou op vraag ook consulten of expertises op locatie. Ik werk regelmatig ook samen met andere instellingen zoals in het verleden met GC Alpe (Herent), De Groeipraktijk (Heverlee), Oostrem (Herent) en met Sociale Huizen uit de omgeving, Wijkgezondheidscentra (Leuven en Antwerpen) MCH Leuven, CGG’s, Vormingplus, KU Leuven, VSPVU (Amsterdam) en scholen.

Katrien Van Calster, vasculair chirurg

Vanaf oktober 2022 zal ook dr. Katrien Van Calster consulten voor vasculaire chirurgie in het Tempierenhof houden. Dr. Van Calster is verbonden aan de Europaziekenhuizen te Brussel.

Haar contactgegevens verschijnen hier gauw. Afspraken zullen enkel via haar mail en haar gsm-nummer kunnen gemaakt worden.

#samentegencorona. Tim Peeters en Katrien Van Calster zijn tegen Covid-19 gevaccineerd .

Uitleg van de naam extimacy (Ned. extimiteiten Fr. Extimité)

Extimiteit is een term die volgens Jacques-Alain Miller door Jacques Lacan is uitgevonden.

Het prefix ex (van exterieur) wordt er met het Franse woord intimité (intimiteit) verbonden. Dit neologisme zou pogen de paradoxale positie die het subject ten opzichte van de Andere inneemt te beschrijven: het subject hecht zich aan iemand, aan iets wat haar of hem steeds volkomen vreemd blijft. Immers de kern van wat ons verlangen uitmaakt, is tegelijkertijd zo intiem als ook zo extern.

Binnen de analyse komt deze term eveneens terug, namelijk bij het plotse inzicht van de analysant: het meest intieme is een waarheid die als iets wat van buiten komt en aan haar of hem wordt geopenbaard! Het verlangen van het subject is dus het verlangen van de Ander. Lacan gebruikte de Moebiusfiguur om dit topologisch te illustreren.

Tim Peeters

Tim Peeters

erkend psycholoog en erkend psychoanalytisch psychotherapeut

Dr. K. Van Calster
Vaatchirurg