Tim Peeters is erkend psycholoog (KU Leuven) en erkend psychoanalytisc psychotherapeut (KU Leuven)
Hij heeft deze studies met verscheidene vakken uit psychiatrie, antropologie, geschiedenis en wijsbegeerte aangevuld .

Omdat ik professionalisme hoog in het vaandel draag, neem ik regelmatig deel aan bijscholingen en ben ik actief binnen verschillende studie- en intervisiegroepen. Daarbij gaat mijn interesse in het bijzonder uit naar psychotrauma, culturele en juridische aspecten binnen de verschillende psychologische disciplines en oorlogsslachtoffers.

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (VVPT), de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NTVP), European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS), International Society of Psychology of Religion (IAPR), Vlaamse Verenigng voor Klinische Psychologen (VVKP), BAPS, BPC, Belgische federatie van Psychologen (BFP) en ben erkend psycholoog door de Belgische Psychologencommissie.

Naast psychotherapie geef ik ook regelmatig bijscholingen en lezingen omtrent psychotherapie, psychoanalyse, slaaptraing, trauma, therapie en oorlog, religie, rituelen, kunst en antropologie. Ik schrijf recensies en ben actief (geweest) binnen organisaties zoals o.a. de diensten Internationale Samenwerking en Tracing van het Rode Kruis – Vlaanderen en KVG.

Ik werk uitsluitend in mijn privépraktijk maar heb op aanvraag ook consultaties in Herent (GC Alpe) en in Heverlee (De Groeipraktijk). Daarnaast werk ik regelmatig samen met instellingen zoals Oostrem (Herent), Sociale Huizen (OCMW’s ), Wijkgezondheidscentra (Leuven en Antwerpen) MCH Leuven, CGG’s, Vormingplus, KU Leuven, VSPVU (Amsterdam), Kareld De Grote-hogeschool (Antwerpen) en scholen.

Tempierenhof

De praktijk bevindt zich in een oude vroenhoeve (zeventiende eeuw). Zoals tal van historische panden heeft ook deze oude vierkantshoeve haar aandeel gekregen van branden en verbouwingen die een aanzienlijk deel van haar authentiek karakter vernietigden. In 1972 kwam hierin echter een kentering ten goede. De vorige eigenaars kochten het pand dat in de late jaren 60 al deels tot “fermette” was verbouwd. Met alle gevolgen van dien. Het was noodzakelijk om helemaal te herbeginnen.

Zorgvuldig werd gezocht naar de juiste bouwmaterialen en architectonische details. Toen omstreeks 1985 ook de aanpalende schuur kon worden aangekocht, lag de weg open voor een volledige reconstructie met behoud van alles wat nog gered kon worden, maar vooral met het doel om het karakter van het totale complex in ere te herstellen.

Na meer dan veertig jaar restauratie en verbouwingswerken kon ook de omgeving worden aangepakt. Er kwam een verzorgde en aangelegde tuin met oude boomgaard, schapenweides en een deel bebossing, overeenstemmend met wat er op oude kaarten nog te zien was. Hierdoor ligt het historisch pand nu midden in een oase van rust en een zee van groen.  Naast therapie en consulten bij artsen, worden er ook culturele activiteiten georganiseerd en wordt het geheel ook door natuurverenigingen gesuperviseerd.