Tim Peeters

Tim Peeters is erkend psycholoog (KU Leuven) en erkend psychoanalytisch psychotherapeut (KU Leuven)
Hij heeft deze studies met verscheidene vakken uit psychiatrie, antropologie, geschiedenis en wijsbegeerte aangevuld .

Omdat ik professionalisme hoog in het vaandel draag, neem ik regelmatig deel aan bijscholingen en ben ik actief binnen verschillende studie- en intervisiegroepen. Daarbij gaat mijn interesse in het bijzonder uit naar psychotrauma, culturele en juridische aspecten binnen de verschillende psychologische disciplines en oorlogsslachtoffers.

Ik ben lid (geweest) van de UPPsy-BUPsy,  de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (VVPT), de  Vlaamse Vereniging voor Klinische Psychologen (VVKP), Belgische Federatie van Psychologen, Vlaamse Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde, beGeesterd en voormalig lid van  Nederlandse Vereniging voor Psychotrauma (NTVP), European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS) en International Society of Psychology of Religion (IAPR) , Vlaamse Verenigng voor Klinische Psychologen (VVKP), BAPS, BPC, Belgische federatie van Psychologen (BFP) en ben erkend psycholoog door de Belgische Psychologencommissie.

Naast psychotherapie geef ik ook regelmatig bijscholingen en lezingen omtrent psychotherapie, psychoanalyse, slaaptraing, trauma, therapie en oorlog, religie, rituelen, kunst en antropologie. Ik schrijf recensies en ben actief (geweest) binnen organisaties zoals o.a. de diensten Internationale Samenwerking en Tracing van het Rode Kruis – Vlaanderen en KVG.

Ik werk uitsluitend in mijn privépraktijk maar heb op aanvraag ook consultaties op locatie. In het verleden heb ik ook in Herent (GC Alpe), Bertem en in Heverlee (De Groeipraktijk) gewerkt. Daarnaast verleen ik regelmatig mijn expertise aan instellingen zoals Oostrem (Herent), Sociale Huizen (OCMW’s ), Wijkgezondheidscentra (Leuven en Antwerpen) MCH Leuven, CGG’s, Vormingplus, KU Leuven, VSPVU (Amsterdam), Kareld De Grote-hogeschool (Antwerpen) en scholen.

Tim is tegen Covid-19 gevaccineerd .

Buxus en ornamenten