Coaching en therapie voor muzikanten

Trillende handen, zweten, een droge mond, plankenkoorts, slecht slapen… Muzikanten staan vaak onder grote stress en presteren daardoor minder. Muziek maken is geen vrijblijvende bezigheid. Zij zetten zich letterlijk in met lijf en lede, met lichaam en geest. Sporten, ademhalingsoefeningen maar ook coaching en positief denken zijn essentieel maar onvoldoende.

Naast focussen op klachten, leggen we ook de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. In contact staan met zichzelf is de boodschap. Je blinde vlekken leren kennen en “gebruiken” zal zeker een opdracht zijn. Niet eenvoudig maar zo verrijkend.

Via een intense begeleiding proberen we daarom niet enkel weer te ontspannen maar ook op zoek te gaan naar de oorzaken van het minder presteren.

Lijkt het u wat? Contacteer me dan gauw.

De sessies gebeuren zowel individueel als  in groep (4-10 deelnemers), deze laatste bestaan uit 10 sessies . De sessies hebben een actief karakter: naast het klassieke praten, zullen we ook nieuwe vaardigheden inoefenen. Daarmee gaan de deelnemers ook in het dagelijks leven mee aan de slag.

VOOR WIE?

Individuele sessies zijn steeds mogelijk. Daarnaast is er ook een groepstraining die doorgaat als er voldoende groepsleden zijn.

De groepstraining is ontwikkeld voor studenten muziek (instrument – zang) met spanningsklachten. Heb je je voor of tijdens optredens, examens of audities veel last van spanning? Vind je dat je prestatie wordt belemmerd door je nervositeit? Wil je daaraan werken en zie je er niet tegenop om dit te doen (in een vertrouwelijke, open sfeer) in een groep van medestudenten? Dan is deze training wellicht iets voor jou!

WAAR?

Vanaf 1 juni 2020 vinden de sessies plaats in onze praktijk in de Dorpstraat 266, 3060 Bertem.

Wanneer

  1. Individuele sessies zijn steeds in te plannen.
  2. De training bestaat uit 10 groepssessies, vermoedelijk op woensdag van 15u30 tot 16u30. De training gaat van start zodra er voldoende deelnemers zijn. De concrete planning van de sessies gebeurt dan in samenspraak met de deelnemers.

DOOR WIE?

De sessies worden gegeven door Tim Peeters (klinisch psycholoog – therapeut, KU Leuven).

Prijs

€650; In deze prijs is inbegrepen:

– 5 groepssessies

– kennismakingsgesprek

– 4 individuele sessies

Sommige ziekenfondsen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling van psychologische interventies. Informeer zeker bij uw mutualiteit.

Na aanmelding krijgt u de nodige betalingsinformatie toegestuurd waarin u wordt verzocht het bedrag van €650 over te schrijven. Uw inschrijving is pas definitief na betaling.